Vid en kris

Under senaste åren har det i media talats mycket om olika sorters krisberedskap och vi får med jämna mellanrum frågor från kunder och återförsäljare eftersom vi har produkter i sortimentet som är bra att ha hemma vid kris. Därför har vi här samlat lite information och produkter för dig som vill veta mer.

strömavbrott

Utan el försvinner värmen, det blir svårare att laga mat, det kommer inget vatten i kranen och det går inte att tanka bilen… listan kan göras längre. Sammanfattat så använder vi el till väldigt mycket och ett längre strömavbrott är därför viktigt att förbereda sig inför. Se till att ha din ficklampa på ett lättillgängligt ställe hemma om strömmen går och att även ha extra batterier i krislådan. Se till att ha extra bränsle till bilen som du förvarar i en godkänd och säker bränsledunk. Mer information och råd om förvaring av brandfarliga vätskor kan du hitta under rubriken ”Bra att veta”.

vatten

Vatten är livsviktigt och behövs för att dricka, laga mat och hålla hygien. Räkna med att det går åt minst tre liter vatten per person och dag. Vattenpumparna kan sluta fungera om ett stort strömavbrott inträffar och därför kan det vara smart att fylla vatten i dunkar så fort strömmen gått. Tänk på att du har ansvar att ta med egna vattendunkar om du behöver hämta vatten från kommunens vattentankar.

Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där du även kan läsa mer

produkter

Never Stop har ett stort sortiment av vattendunkar i olika storlekar, både hopvikbara och hårda vattendunkar. Ficklampor, startkablar, presenningar och säkra bränsledunkar finns också med i sortimentet från Never Stop.

För dig som har möjligheter att elda med ved kan det vara en god idé att lägga upp ett torrt lager av ved.