Vi har miljön
i tanken

Vi visar vägen

Målmarks är moderföretaget bakom varumärket Never Stop. Målmarks är ett svenskt familjeföretag med produktion och grossistverksamhet. Det är inte för inte som Målmarks är marknadsledande i Skandinavien när det gäller bensindunkar med tillbehör. Vi är dessutom en av de största bränsledunkstillverkarna i Europa. Inget har skett av en slump.

Tack vare att vi har egen produktion har vi också både inblick och kontroll vilket säkrar kvalitén, vår fabrik i Ungern är certifierad enligt ISO 14001, en standard för att arbeta efter att minska miljöpåverkan.

Never Stop tänker på miljön

Bensin och diesel är farligt. Fel förvaring kan få förödande konsekvenser. För oss är det oerhört viktigt att våra bränsledunkar håller högsta säkerhetsstandard. Det är viktigt att bränsledunkarna är tillverkade i godkänt råmaterial, alltså med tjock plast med hög densitet och är utrustade med rätt packning och pip. Never Stop korkar och pipar är utrustade med bensinresistent gummipackning. Alla Never Stop plastdunkar är dessutom utrustade med vår AutoStop påfyllningspip för en säker och spillfri påfyllnad.

Visste du att en ”dålig” bensindunk släpper ut lika mycket ångor per år som två personbilar! Det rör sig om ungefär fyra kilo kolväte som släpps ut genom spill och avdunstningar.

Det finns omkring två miljoner dunkar i bruk, så det är bara att räkna…

Högsta säkerhetsstandard

Enligt nuvarande regelverk (UN-godkännande i enlighet med ADR och Transport av Farligt Gods) så är livstiden på alla plastbensindunkar, oavsett tillverkare, 5 år efter tillverkningsdatum. Hållbarhetstiden är satt för att undvika miljö- samt materialskador. Med tiden försämras plasten och förlorar sina ursprungliga egenskaper vilket ökar utsläpp av bensinångor genom materialet. För oss är det oerhört viktigt att våra bränsledunkar håller högsta säkerhetsstandard. Never Stop har 5 års materialgaranti från tillverkningsdatum på våra dunkar. En plastdunk är en säkerhetsprodukt och skall hanteras därefter – varsamt.

Varför plast?

I vår produktion använder vi högdensitetspolyeten, HDPE plast. Positiva egenskaper för HDPE är att det är möjligt att göra livsmedelsgodkänt och har god beständighet mot fukt och kemikalier, det finns även bra möjligheter att återvinna plast.

Dessutom passar HDPE mycket bra för formblåsning, i vår fabrik i Ungern är vi experter på formblåsning, en teknik som kan jämföras med glasblåsning. Plast är också ett lätt material jämfört med andra material vilket minskar utsläpp vid transport.

Full laddning

Vårt produktutbud breddas och uppdateras kontinuerligt för att möta återförsäljarnas och slutkonsumenternas behov. Sedan 2021 har Målmarks ett spännande projekt tillsammans med Charge Amps för elbilsladdning i Brasilien.

Läs mer om vad Målmarks gör här och om du vill veta mer om våra Never Stop produkter,
klicka här